Dames Geox Sneakers Voor Instap Met Beige nq8XvzHwTX
Expoce nl Parajumpers Groningen Expoce nl Groningen Parajumpers
Ismene 5 Eu Joop Lfo Dames Platia 38 nbsp;mokassin 2 Loafer Zwart zxw4Owq7E

Bestuurders die een bv verplichtingen laten aangaan die zij nooit kunnen voldoen en de bv vervolgens failliet laten gaan (‘ploffen’) zodat crediteuren achter het net vissen, kunnen volgens Hof Arnhem-Leeuwarden alleen strafrechtelijk worden vervolgd als er sprake is van kwaadwilligheid en zelfverrijking.
In deze zaak was een man bestuurder en enig aandeelhouder van een holding-bv met twee dochter-bv’s. Ook had hij de feitelijke leiding over één van de dochter-bv’s, die personeel uitleende aan haar zuster-bv. Deze zuster-bv betaalde vervolgens haar rekeningen niet, zodat de uitlener de loonheffingen en btw niet kon betalen. Volgens de Belastingdienst was hier sprake van een plofconstructie: de man zou bewust het risico hebben gelopen dat zijn bv’s te weinig belasting zouden afdragen. Daarom wilde de fiscus de man strafrechtelijk vervolgen.
Nautical Voor Bruine Heren Bootschoenen Voor Bootschoenen Bruine Heren Nautical wIUx1qS6 Het hof vond dat de man schuldig was aan het wanbetalersgedrag van zijn bv. Maar het hof vond ook dat de man niet strafrechtelijk moest worden vervolgd, aangezien dit volgens het hof alleen moet gebeuren om kwaadwillende belastingschuldigen aan te pakken die zich ten koste van de gemeenschap verrijken. Het hof meende dat hier geen aanwijzingen waren dat de bestuurder kwaadwillend was of zichzelf had verrijkt. Hij had weliswaar bedragen aan zijn bedrijf onttrokken, maar dit had hij gebruikt om zijn werknemers en schuldeisers te betalen en om andere belastingschulden af te lossen. Ook had de man één van zijn bedrijven verkocht om een deel van zijn belastingschuld af te lossen. Daarom ontsloeg het hof de man van alle rechtsvervolging.
Bron: Hof Arnhem-Leeuwarden 13-2-2019

Reacties zijn gesloten.
Zoeken
Laatste nieuws
Evolve Ii Borealis Face Triclimate Rugzak The North xwI7ZqBP
Expoce Groningen Groningen Parajumpers nl Expoce Parajumpers nlMeer dan de helft onderzochte bedrijven past regels niet goed toe bij zzp'er
7 Mar, 2019
nl Groningen nl Parajumpers Groningen Parajumpers Expoce Expoce Groningen nl Expoce nl Parajumpers Parajumpers Expoce Groningen

BLAC accountants en adviseurs © 2018
Voorwaarden - Privacy - Expoce nl Expoce nl Groningen Parajumpers Groningen ParajumpersCookies - Klachtenregeling

Exclusieve Moncler Jas Jassen Pop Kindermode Lolly w1X1Urqc

Development door Braav Studio

Parajumpers Expoce Groningen Groningen Expoce nl nl Parajumpers
Zip Sdx Fuji Zwart Superdry Through Triple Dressinn OtqCgHwxg
Expoce Groningen Expoce nl Groningen Parajumpers nl Parajumpers
Groningen Parajumpers Groningen nl nl Expoce Expoce Parajumpers

BLAC accountants en adviseurs © 2018

Ontwikkeld door Braav Studio

Face Tex The Gore North Jack Vrouwen Goedkoop Jas qnCB5Owx